Közlekedés - péntek

Forgalomkorlátozások

Buda

A Bartók Béla utat lezárták a közúti forgalom elől a Szent Gellért tér és a Tétényi út között. Erre a szakaszra csak a BKV járművek és a taxik hajthatnak be. A terelőút a Műegyetem rakpart - Irinyi József utca - Október 23. utca.

A Budai alsó rakpartra lehajtó ágat a Petőfi hídnál nem használhatják az autósok, mert az alsó rakpart észak felé eddig egyirányú szakaszát kétirányúsítják. Az alsó rakpartra a Lágymányosi hídnál lehet legközelebb lehajtani.

A Szent Gellért téren a Szabadság hídra jobbra kanyarodó sáv újra járható, sőt az Erzsébet híd felé is akadálytalanul lehet tovább haladni.

A Fehérvári úton a befelé vezető oldalon leszűkül az útpálya a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtér között, mert ideiglenes megállókat építenek.

A Gellérthegyen a Somlói utat egy szakaszon teljes, míg a Szirtes utat egy szakaszon félszélességben lezárták, emiatt a 27-es buszok is módosított útvonalon járnak, több megállójuk kimarad.

Útszűkület van az Árpád fejedelem útján a Margit híd után észak felé, és a Kék Golyó utcában az Istenhegyi útnál.

Pest

A Hungária felüljárón a Lágymányosi híd felé két sávban, az Árpád híd irányába pedig egy sávban lehet közlekedni.

A Róbert Károly körúton a Lehel utca előtt a Hungária körút felé vezető oldalon a külső sávot felbontják.

A Belvárosban a Bárczy István utcát a Károly körút és a Városház utca között lezárták.

A Dózsa György úton az Andrássy út és a Benczúr utca között a Thököly út felé vezető külső sáv nem járható.

Útszűkület van a Dembinszky utcában a Dózsa György úttól a Bethlen Gábor utcáig, a Soroksári úton a Haller utca előtt a Boráros tér felé vezető oldalon, a Régi Fóti úton a Bogáncs utcánál a városközpont felé vezető oldalon.

Zuglóban eltörött egy vízcső az Ond vezér útján, ezért a a Füredi utca közelében teljes szélességében le kellett zárni az utat.

A Baross utcában a Mária utcánál módosult a forgalom rendje, új jelzéseket helyeztek el.

Traffipax

Budapesten péntek délelőtt a III. kerületben, a Tímár utca és az Árpád fejedelem útja kereszteződésében, illetve Újpesten a Váci út külső részén traffipaxoznak.

Vidéki utak

Sopronnál a ki- és belépő autósoknak fél óra várakozásra kell számítaniuk.

Az M0- ás autópálya 23- as és 24- es kilométere között mindkét oldalon lezárták a belső sávokat.

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldal 60-as és 81-es km-e után kétirányú a forgalom, emiatt a Budapest felé vezető oldalon nem használható a komáromi csomópont le- és felhajtóága, Tatabánya-újvárosnál pedig nem lehet lehajtani az autópályáról. Bicskénél a 28-33 km között Győr felé kettő, a főváros felé egy sáv szabad. A győri Rába hídon a 124-es km-nél a határ felé tartó sávokat zárták le, a forgalom irányonként egy sávon halad.

Az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán a járműveket a Füzesabony felé vezető pályára irányítják át, Budapest felé egy, Gyöngyös felé két sáv járható. Füzesabony felől érkezők nem hajthatnak le a gödöllői csomópontban.

Az M5-ösön a gyáli csomópontnál aszfaltoznak. Kecskemét felé a 17-20 km között csak a belső sáv járható.

Útszűkület van a 7-es főúton Nagykanizsánál, a 8-ason Körmendnél, a 62-es főúton Perkátánál, a 71- es főúton Balatonvilágosnál, a 75-ös főúton Alsópáhoknál.