Nem kell azonnal távoznia az MFB elnök-vézérigazgatójának a pénzintézettől. Az igazgatótanács személyesen hallgatja meg Baranyay Lászlót, és csak ezután döntenek további sorsáról.

A Magyar Fejlesztési Bank igazgatósága pénteki ülésén úgy döntött, hogy a felmentett elnök-vezérigazgatót, Baranyay Lászlót személyesen hallgatja meg a testület következő ülésén - közölte az MFB.

Az igazgatósági ülés napirendjén szerepelt a felmentett elnök-vezérigazgató munkaviszonyának megszüntetése. A testület úgy ítélte meg, hogy a kérdésben több tisztázandó körülmény vetődött fel, ezért döntöttek a személyes meghallgatás mellett.

Korábban felmerült az is, hogy rendkívüli felmondással megszüntetik Baranyay munkaviszonyát, így nem kapná meg a számára korábban megállapított 150 milliós végkielégítést. Az MFB új vezetése lapértesülések szerint károkozással vádolja a menesztett elnök-vezérigazgatót.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő pénteken ezzel kapcsolatban azt mondta: "Felmerültek olyan gyanús körülmények, amelyek rendkívüli felmentésre adhatnak okot."

Korábban:

Vezetőváltás az MFB cégeinek élén

Károkozással vádolják az MFB-vezért - nem kap végkielégítést