Áder: törvénytelen az OK-nyomozás

Áder János (Fidesz) azzal vádolja a rendőrséget, hogy az Országimázs Központtal kapcsolatos nyomozás során törvénytelenségeket követett el. Áder a parlament ülésén azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy ki adott utasításra arra, hogy a rendőrök elvigyék a párt kampányiratait is. Medgyessy erre azt válaszolta, hogy kivizsgáltatja a rendőrségi eljárást.

Áder János a miniszterelnöknek tett fel kérdést az Országimázs Központ és a Happy End Kft. ügyében kezdett nyomozás miatt, mert véleménye szerint a nyomozás során a rendőrség törvénytelenségeket követett el. 

Az azonnali kérdések és válaszok órájában Áder János (Fidesz) az Országimázs Központ és a Happy End Kft. kapcsán tett fel kérdést a miniszterelnöknek. Évek óta becstelen és lejárató kampány zajlik az Országimázs Központtal és a Happy End Kft.-vel szemben úgy, hogy a nyomozásnak még gyanúsítottja sincs - mondta.

Áder szerint a nyomozás során a rendőrség törvénytelenségeket követett el: a Fővárosi Ügyészség 2002. június 14-i határozatában kimondja, hogy olyan számlákat, szerződéseket is lefoglaltak, amelyekre a büntetőeljárási törvény alapján nem lett volna lehetőség. Az iratlefoglalás során a Happy End Kft.-től elvitték a Fidesz kampányiratait is - tette hozzá. Áder kíváncsi rá, hogy ki adott utasítást "erre a törvénytelen eljárásra".

Medgyessy Péter kormányfő válaszában közölte, hogy folyamatban lévő ügyről miniszterelnökként nem kíván nyilatkozni. A rendőrségi eljárást kivizsgáltatja, és annak eredményéről írásban tájékoztatja Ádert - mondta. Őszintén nem érti, hogy miként keveredtek ide a Fidesz kampányiratai - tette hozzá.