Tagad a volt MLSZ-elnök

Tagadta bűnösségét Kovács Attila volt MLSZ-elnök és fia a szerdán a Fővárosi Bíróságon megkezdődött büntetőperben. Azt viszont beismerte, hogy nem fizette pontosan adótartozásait. Ezt azért tehette, mert hivatalosan kért fizetési halasztást az APEH-től. Kovácsékat azzal vádolják, hogy 1996 és 98 között több mint félmilliárd forint értékben követtek el gazdasági bűncselekményeket, mivel hosszabb időn keresztül nem fizettek adót.

Kovács Attila volt MLSZ-elnök a tárgyaláson beismerte, hogy a közterheket cége nem fizette percre pontosan. A tárgyaláson Kovács azt sem tagadta, hogy cégének több mint félmilliárdos tartozása halmozódott fel különböző adónemekben, de mint mondta, kért halasztást az APEH-től és egészen 1998 decemberéig rendszeresen, ha nem is mindig a kellő mértékben, törlesztette a közterheket.

A vád szerint Kovács Attila adócsalást, illetve társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség megsértését, ifjabb Kovács Attila társadalombiztosítási járulékfizetési  kötelezettség megsértését követte el, mely alapján a volt MLSZ-elnök kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A vád tartalmazza, hogy Kovács cégei megtévesztették az adóhatóságot, és ezzel mintegy negyedmilliárd forintos kárt okoztak, továbbá közel 300 millió forint társadalombiztosítási járulékot nem fizettek meg.

Korábban:

Félmilliárdos adócsalással vádolják a volt MLSZ-elnököt