Vissza kell adni a Happy End papírjait

Részben jogosnak találta az ügyészség a Happy End Kft. által benyújtott panaszt. A hatóság szerint olyan iratokat is lefoglalt a rendőrség, amelyek nem függnek össze a nyomozással, így ezeket vissza kell szállítani. A házkutatás jogosságát azonban nem vonta kétségbe az ügyészség, holott a Happy End ezt is panaszolta.

A Happy End Kft. június 12-én benyújtott panaszát részben megalapozottnak találta a Fővárosi Főügyészség. A vállalkozás jogi képviselője szerint törvénytelenül járt el a rendőrség az országimázs-ügyben náluk is megkezdődött nyomozás során. A Happy End ügyvédje az [origo]-nak korábban elmondta: a házkutatásról szóló okiratokba kézírással belejavítottak, és olyan iratokat foglaltak le tőlük, melyek a Miniszterelnöki Hivatalban is megtalálhatók. Az ügyészség elrendelte, hogy a rendőrség minden olyan iratot szállítson vissza az eljárásban érintett cégek, így a Happy End és az Ezüsthajó Kft. telephelyeire, amelyek nem hozhatók összefüggésbe a nyomozással.

A panaszban azt írta a cég jogi képviselője, hogy a nyomozó hatóság május utolsó napjaiban egy május 8-ára kiállított házkutatási engedéllyel érkezett a Happy End irodájába, a házkutatásról szóló határozatba pedig kézzel belejavítottak, ami teljesen szabálytalan. "A Happy End ellen nem indítottak büntetőeljárást, a nyomozást hűtlen kezelés miatt rendelték el, és mivel a Happy End egy gazdálkodó szervezet, és nem vagyonkezelő, így nem lehet hűtlen kezelés tettese" - mondta korában a Fidesz közeli reklámcég ügyvédje.

A rendőrség az Országimázs-ügyben arra keresi a választ, hogy kinek az utasítására jöttek létre azok a szerződések, amelyek a Miniszterelnöki Hivatal számára előnytelenek voltak, és ezzel kárt okoztak a költségvetésnek. Azt is meg akarják tudni, hogy kinek az utasítására fizették ki a központtal szerződött Happy End Kft. és Ezüsthajó Kft. számláit, teljesítésigazolás nélkül. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Happy End Kft.-től körülbelül hátrom héttel ezelőtt kezdték begyűjteni az iratokat a rendőrök.

Korábban:

Panaszt tett a Happy End