Szabadlábon a földhivatal megbízott vezetője

A Fővárosi Bíróság másodfokú végzésében megszüntette Gál Dezsőné előzetes letartóztatását. A Fővárosi Kerületek Földhivatala megbízott vezetőjét többrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsította a rendőrség.

Megszüntette a Fővárosi Bíróság a Fővárosi Kerületek Földhivatala megbízott vezetőjének előzetes letartóztatását. Gál Dezsőné előzetes letartóztatását június 14-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Bíróság csütörtöki jogerős végzése szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a bűncselekmény elkövetésének gyanúját, ugyanakkor nem állnak fenn az előzetes letartóztatás indokai - a másokkal összebeszélés, valamint az eljárás sikerének megnehezítése, meghiúsítása -, mivel a gyanúsítottat vezetői állásából azonnal felmentették, és a házkutatás során az összes iratot lefoglalta a rendőrség.

A megbízott hivatalvezetőt azzal gyanúsítják, hogy tavaly több esetben megszegte hivatali kötelességét, túllépte hatáskörét azért, hogy másoknak jogtalan előnyt szerezzen. Egy magánszemélyt tulajdonjogától fosztott meg, egy másik esetben a jelzálogot törölte egy ingatlanról, melyet aztán eladott a tulajdonos.

A házkutatás során beszerzett adatok szerint a hivatalvezető indokolatlanul sok ügyben járt el személyesen, és nagy számú eredeti földhivatali iratot tárolt a lakásán. Mindez ellenkezik munkakörével, illetve a földhivatal iratkezelési szabályaival. A Fővárosi Kerületek Földhivatala megbízott vezetőjét június 12-én vette őrizetbe a rendőrség.

Korábban:

Előzetesben a fővárosi földhivatal vezetője