Hétvégén jelentős lezárások a fővárosban

Komoly forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégi rendezvények miatt. Új szakaszához érkezett a Bartók Béla út felújítása is, szombattól egészen őszig nem közlekednek a villamosok.

Péntek éjféltől vasárnap hajnalig lezárják a Lánchidat és az Alagút-Clark Ádám tér-Lánchíd-Roosevelt tér útvonalat. A Híd ünnepe miatt szombaton egész nap zárva lesz a Lánchíd, a Roosevelt tér, a Clark Ádám tér és a Lánchíd utca. Már csütörtökön lezárták a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Markó utca között. Ott legközelebb csak hétfő délben lehet autózni. Péntek este 6 órától a Lánchíd és a Markó utca közötti szakaszon sem lehet közlekedni a Dunai Vízi Karnevál miatt. A lezárások miatt rövidebb útvonalon, a Batthyány illetve a Moszkva térig közlekednek a 16-os, a 86-os, és a 105-ös buszok is.

A Szent Gellért tér és a Tétényi út között lezárt Bartók Béla úton megkezdődik a villamospálya átépítése is, ami várhatóan augusztus végéig tart. A munkálatok ideje alatt, szombattól nem járnak a villamosok a Bartók Béla úti szakaszon. A 7-es, 7A, gyors 7-es, gyors 173-as és az éjszakai 49É autóbuszok az építés ideje alatt mindvégig közlekednek. A BKV két villamospótló-járatot is indít. Ezek a Deák tér és a Móricz Zsigmond körtér, illetve a Batthyány tér és az Etele tér között járnak. Ideiglenes villamos-végállomást építettek a Móricz Zsigmond körtérnél, a Fehérvári úton. Az autók a Műegyetem rakpart - Irinyi József utca - Október 23. utca útvonalon kerülhetik el a lezárt utat. A Szabadság hídon csak az autóbuszok és a taxik hajthatnak át, és csak Buda irányában.
A 18-as villamos két szakaszban közlekedik: a Szt. János kórház és a Döbrentei tér között, illetve a Móricz Zsigmond körtér és Albertfalva kitérő között. A 47-es villamos csak a Móricz Zsigmond körtér és Budafok között szállítja az utasokat. A 19-es és a 49-es villamos nem jár a felújítás ideje alatt.

Rendezvény miatt zárták le a Marczibányi teret pénteken reggel 8 órától szombaton reggel 8 óráig, a Kék Golyó utca - Istenhegyi út kereszteződésen pedig építkezés miatt nem lehet áthajtani pénteken este 6-tól hétfő reggelig. A Hungária felüljárón a Lágymányosi híd felé továbbra is csak két, az Árpád híd irányába pedig egy sávban lehet közlekedni. A belvárosban, a Bazilika előtti téren díszburkolatot fektetnek, ezért a téren és a környező utcákban több szakaszt elkerítenek.