Nem készülnek Gy. Németh visszaléptetésére

Az MSZP budapesti küldöttértekezlete titkos szavazással Gy. Németh Erzsébet fővárosi frakcióvezetőt választotta főpolgármester-jelöltnek - közölte Mandur László, az MSZP budapesti elnöke szombaton. A jelölt esetleges visszaléptetésével kapcsolatos kérdésre válaszolva Mandur azt mondta, úgy készülnek, hogy megnyerik a választást, mivel mind programjuk, mind jelöltjük nagyon jó.

Mandur László, az MSZP budapesti elnöke közölte: az MSZP elszánt abban, hogy az önkormányzati választásokon Gy. Németh Erzsébet nyerje el a főpolgármesteri posztot, ebben nincs bizonytalanság. Egy esetleges visszaléptetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy úgy készülnek, hogy megnyerik a választást. "Hogy mikor milyen politikai helyzet alakul ki, attól függően érdemes majd erről beszélni. Mi nem készülünk semmilyen B vagy C verzióval, mi egy verzióval készülünk, hogy célba juttassuk a jelöltünket" - mondta a budapesti elnök. A politikus jónak tartotta azt a közvélemény-kutatási eredményt, amely szerint Gy. Németh Erzsébet ismertsége 47 százalékos a fővárosban. Hozzátette: a választásokig hátralévő idő alatt, a népszerűsége és a felkészültsége mellett, az ismertsége is meglesz a főpolgármester-jelöltnek

Mandur László elmondta: a budapesti küldöttértekezlet egyhangúlag támogatja Medgyessy Pétert és kormányát abban, hogy végrehajthassa programját - jelentette ki a budapesti elnök. Mint mondta, abban is támogatják a kormányfőt, hogy a kabinet nyilvánosságra hozza azoknak a vizsgálatoknak az eredményét, amelyek az elmúlt négyéves időszak közpénz-felhasználásáról szólnak.

Korábban:

Gy. Németh Erzsébet az MSZP főpolgármester-jelöltje