Egész napos forgalmat bonyolítottak le vasárnap délig a fővárosi strandok. A Dagályban, a Paskálon, a Csillaghegyi strandon, a Rómain és a Széchényi Fürdőben összesen több mint 20 ezer ember keresett enyhülést vasárnap kora délutánig.

A Széchenyi Fürdő termálvizes medencéje Fotó: MTI

A Széchenyi Fürdő termálvizes
medencéje Fotó: MTI

A kánikulának és a különböző kedvezményeknek köszönhetően óriási forgalmat bonyolítanak le a fővárosi strandok. Jagrik György, a Dagály igazgatója, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. ügyeletes üzemvezetője elmondta az [origo]-nak, hogy vasárnap délig annyian látogattak ki strandjaikra, mint máskor egy forgalmas napon reggeltől estig.

Az igazgató szerint vasárnap délig több mint 7 ezer ember kereste fel a Dagályt, de a Rómait (5500 fő), a Széchenyi Fürdőt (3500 fő), a Paskált és a Csillaghegyi strandot (2-2000 fő) is sokkal többen látogatták meg mint általában vasárnap délelőtt. A Gellértről az ügyeletesnek nem voltak adatai, a Palatinust és a Csepeli strandot pedig teljes átalakítás miatt még nem nyitották meg.

Jagrik György elmondta hogy délelőtt fél tíz és háromnegyed tizenegy között volt egy kritikus időszak, amikor olyan sokan igyekeztek a strandokra, hogy a pénztárak nem bírtak a tömeggel. Ekkor több tízméteres sorban várakoztak az emberek a bejutásra számos fürdő előtt. Az ügyeletes tájékoztatása szerint rendkívüli esemény, baleset egyik strandon sem történt.

Jagrik György elmondta még, hogy vasárnap és hétfőn ingyen látogathatják a strandokat a 65 éven felüliek és a 18 éven aluliak, de hétfővel nincs vége a kedvezményeknek, mivel hétfőtől péntekig délután négy óra után az egyedül érkező felnőttek és gyerekek 50 százalékos kedvezményt kapnak a belépőjegy árából, illetve ha családjuk társaságában jönnek, a gyermekeknek ingyenes a belépés.

Korábban:

Ingyenes fürdőzés Budapesten