Dévényi Tibor az ISM tanácsadója lesz

Dévényi Tibort kérték föl az ifjúsági és sportminisztériumban tanácsadónak a gyermekprogramok koordinálásához. A Három kívánság című műsor szerkesztője szigorúan politikamentes programokat, rendezvényeket tervez a gyerekeknek.

Tanácsadónak kérte föl Dévényi Tibort, az ismert televíziós személyiséget a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium vezetője, Jánosi György. Dévényi Tibor az [origo]-nak elmondta: egyik régebbi programjánál, amellyel minél több rászoruló gyermeknek kívánt inkubátort szerezni, Medgyessy Pétert kérte föl fővédnöknek. Akkor nagyon jól együtt tudtak működni az azóta kormányfővé lett politikussal. Az ifjúsági tárca kibővítésekor talán ezért is gondoltak rá - mondta.

Szigorúan szakmai felkérésnek tekinti a megkeresést, politikamentes programokat, rendezvényeket tervez. Erre Dévényi bizonyítéknak említette, hogy a Három kívánság című műsorában az elmúlt években szerepelt Orbán Viktor és Kovács László is. "Gyermekklub-hálózatot szeretnék kiépíteni az országban, amelyet olyan témák köré szerveznék, amik a mai srácokat érdeklik és érintik" - mondta.

A program megvalósítását ősszel kezdik, a tervek szerint első rendezvényük nagyszabású, országos tanévnyitó lesz, ahol cégek bevonásával jelentős kedvezményekkel lehetne iskolaszerekhez jutni.