Fiához készül Izraelbe Tasnádi

Év végén már Izraelbe készül Tasnádi Péter, a maffiavádak alól első fokon felmentett vállalkozó. Arra számít, hogy másodfokon jelentősen csökkentik büntetését, és minél hamarabb letelepedhet a közel-keleti országban. A vállalkozó viszonylagos szabadságban és nyilvánvaló luxusban tölti házi őrizetét 1200 négyzetméteres rózsadombi villájában, melybe a múlt héten költözött át. Reggelente könyvet ír és edz, majd estig látogatókat fogad. Emellett cégét próbálja talpra állítani, és perre készül felesége ellen a cég adósságai miatt, illetve kislányának elhelyezéséért.

Tasnádi Péter a nappaliban Fotó: Barakonyi Szabolcs
Tasnádi Péter nappalijában
Fotók: Barakonyi Szabolcs

Tasnádi Péter arra számít, hogy év végén már Izraelbe utazhat Edmond fiához. A maffiavádak alól első fokon felmentett vállalkozó arra számít, hogy a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság vagy jelentős mértékben enyhíti büntetését, vagy új eljárásra kötelezi az elsőfokú ítéletet meghozó Pest Megyei Bíróságot. Tasnádi szeretne Izraelben letelepedni. - A letelepedési engedélyt egy nap alatt megkapom, mivel születésemnél joga fogva jogom van hozzá - mondta az [origo]-nak rózsadombi villájában, melybe a múlt héten költözött be.

A vállalkozó, akinek előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság megszüntette, és a másodfokú ítéletig házi őrizetre változtatta, felesége kérésére költözött át a villába korábbi lakhelyéről. Mint mondta, azért, mert az asszony megkérte, hagyja el azt a lakást, amely amúgy a villával együtt házastársi közös tulajdon. Tasnádi szokásos reggeli edzése közben, fekvenyomó-padokkal és különböző testépítő gépekkel jól felszerelt konditermében válaszolt az [origo] kérdéseire.

Három rendőr és két járőrkocsi a ház előtt

A vállalkozót természetesen az őt őrző rendőrök is követték az új helyre. A rendőri jelenlét szerény számítások szerint is közel kétmillió forintba kerül az államnak. Tasnádi állítja, hogy parkol még a közelben egy furgon is, benne titkosrendőrök ülnek, akik valószínűleg azt figyelik, ki látogatja őt, hátha össze tudják kapcsolni valakivel. Tasnádi szerint feltehetően lehallgatják telefonjait is.

Ugyanakkor az őrizetes jó véleménnyel van az őt őrzőkről, bár személyes kapcsolatot nem alakított ki velük, mint mondta, nem figyeli a rendőrök arcát. Heti kétszer négyórás kimenőt ítélt meg számára a bíróság, amit ő természetesnek vesz, és ki is használ. Ilyenkor a rendőrök autóval követik, ahova megy. A múlt hétvégén például, összevonva a kétszer négy órát, a balatonaligai Grill Európa-bajnokságra utazott, ám fél órával hamarabb érkeztek haza, így nem töltötte ki a lehetséges időkeretet. Tasnádi azt mondta, ezt a fél órát bent hagyta jattnak.

Napirend: könyvírás, edzés, látogatók fogadása

Hiába van házi őrizetben, a vállalkozó nem unatkozik. 1200 négyzetméteres villájában van mivel elütnie az időt. Elmondta, hogy reggel öt-hat óra között kel fel, és azonnal nekilát könyvének írásához. Ez a korábban megjelent kötet folytatása, és többnyire a börtönben töltött időről, illetve az ellene folyó eljárásról szól majd. Mint mondta, a nyár közepén már nyomdában lehet a kötet, az elejét már gépelik is. A címe a Maccabi-sztori lesz, egy alcímmel, amiről még nem döntött. Tréfásan felvetette, hogy talán "A terror áldozatának háza" lehetne az alcím.

Az edzőteremben
Reggeli edzés közben
A könyvírás után a NapTV műsorát nézi, majd reggelizik, és edzeni megy a már említett alagsori konditerembe. Ezután folyamatosan, szinte óránként érkeznek hozzá a vendégek, a sajtó munkatársai, barátai, különböző csinos hölgyek - akiket saját bevallása szerint szponzorál -, illetve üzletemberek, és ez így megy este tízig. Mint mondta, üzlettársai és barátai - a feleségét kivéve - kitartottak mellette, mivel tudták: az ellene folyó eljárás koncepciós per. Amúgy hétfőre betervezett még egy kimenőt, délután orvoshoz megy, ahol a börtönben szerzett gyomorfekélyéről készül komputertomográfos felvétel. A rendőröknek nem kell előre bejelenteni, hova igyekszik, elég csak egy perccel az előtt szólni, hogy elindul - mondta.

Pert indít kislányáért

Az amúgy láthatóan jó kondícióban és hangulatban lévő vállalkozó akkor komorult el kissé, amikor szóba került kislánya. A gyermek még akkor született, amikor ő előzetes letartóztatásban volt. Az alatt az idő alatt, havonta hozták hozzá látogatóba a kislányt, ám amióta kijött - 5 hete -, nem látta a gyereket, felesége kerüli őt. Tasnádi szerint az asszonynak rossz a lelkiismerete, mert elvitte az ő és a közös

A ház holmokzata Fotó: Barakonyi Szabolcs
A ház a bejárat felől
cég pénzét, ezért nem mer a szeme elé kerülni. A gyermek láthatása érdekében egy hete pert is kezdeményezett a vállalkozó, és azt mondja, bírósághoz fordul a kislány elhelyezéséért és az elvitt pénz miatt is. Mint mondta, perek özönét zúdítja feleségére, aki válófélben van tőle.

Tasnádit egy esetben felbujtóként, egy esetben pedig folytatólagosan és társtettesként elkövetett önbíráskodásért ítélte el a bíróság, emellett bűnösnek találták felbujtóként, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és adócsalás vétségében. Ezért 4 év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, de csak 13 hónapot kell leülnie, mivel több mint két és fél évig előzetes letartóztatásban tartották, ami beszámít a büntetésbe.

Ballai Vince

Korábban:

Havi kétmillióba kerül Tasnádi őrzése

Tasnádi: Vállalnám a belügyminiszterséget

Tasnádi: Rájátszottam a keresztapa-szerepre

Elítélték, majd kiengedték Tasnádit

Ajánlat:

A Tasnádi-villa