Mór: nincs egyezség, perlik az Erste Bankot

Az Erste Bank elutasította a móri vérengzésben elhunytak hozzátartozóinak jogi képviselőjének kérését, hogy peren kívül állapodjanak meg az áldozatok kárpótlásáról, ezért Magyar György ügyvéd pert indít a bank ellen. Az Erste jogásza szerint elháríthatatlan terror-jellegű támadás történt Móron, ezért a bankot nem terheli felelősség.

Elutasította Magyar György kérését az Erste Bank vezérigazgatója, hogy június 26-án, az összes érintettel együtt üljenek tárgyalóasztalhoz, és kezdjenek megbeszéléseket az áldozatok hozzátartozóinak peren kívüli kártérítéséről.

A bank álláspontja az, hogy a tragédiát elháríthatatlan, terror-jellegű támadás okozta, ezért jogi értelemben nem terheli őket kártérítési felelősség. Magyar György szerint azonban a bank nem tett meg mindent a bankfiókban dolgozók, illetve az ott megforduló személyek biztonságáért. Magyar György ügyvéd annak a fiatalembernek a hozzátartozóit képviseli, aki biztosítási ügyintézőként egy házaspárt kísért el a móri bankba a tragédia idején, de várhatóan hamarosan több hozzátartozó is felkéri, hogy képviselje a bíróság előtt az érdekeit.

Mivel peren kívül nem sikerült megállapodni, az ügyvéd még a nyári bírósági szünet előtt beadja a kártérítési pert a bank ellen. Magyar György az [origo]-nak elmondta, hogy az ügyfelén kívül több hozzátartozóval is kapcsolatban van, akik arról számoltak be neki, hogy a bank megbízásából többször is felkeresték őket otthonukban, és próbálták lebeszélni őket a pereskedésről. A bank segített anyagilag a hozzátartozókon, és a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület számláján keresztül pénzt gyűjtenek nekik, Magyar György szerint azonban nem egy egyszeri, egyösszegű támogatásra van szükség, hanem életjáradékra, több fejezetes kártérítésre, mivel az ügyvéd szerint a családnak legalább ugyanolyan jövedelemmel kell rendelkeznie a családfő elvesztése után is, mint korábban, az idegösszeomlást kapott feleség és a családtagok egészségügyi ápolásának költségeit pedig szintén állni kell.

Korábban:

Kártérítési per az Erste Bank ellen

Kártérítést követelnek a móri hozzátartozók

jánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról