Millenáris-kifizetések: nyomozás indulhat 

A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt várhatóan rövidesen nyomozást rendel el a Millenáris Kht. távozott ügyvezetőjének átutalt több tízmilliós kifizetés ügyében.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a kancellária új vezetőjének feljelentése hétfőn érkezett meg, és ha megkapják a mellékelt dokumentumok eredetijét is, akkor döntenek az eljárás megindításáról. A feljelentés szerint a kht. korábbi ügyvezetője, Berkecz Jánosné a munkaszerződésében foglalt járandóságának többszörösét vehette fel munkáltatója, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla jóvoltából.

A lap információi szerint, az SZBEI tizenöt napos határidejű feljelentés kiegészítés keretén belül kívánja beszerezni a kht. ügyvezetőjének munkaszerződését. Ezt követően kezdik meg a tanúk kihallgatását. Az ügyet meglehetősen egyszerűnek ítélték a rendőrség munkatársai, így elképzelhető, hogy szakértő kirendelésére sem lesz szükség. Az elsődleges vélemények szerint az eddig megismert dokumentumok egyedül az államtitkár esetleges jogsértésének gyanúját vetik fel.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kiutalt összeget megtarthatja a Millenáris volt vezetője, ha végül csak az államtitkár jogsértését állapítják meg. A Millenáris Kht. ugyanis keresettel élt a Fővárosi Munkaügyi Bíróságnál, kezdeményezve a Berkecz Jánosnéval kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint 34,4 millió forint és kamatai megfizettetését.

Korábban:

Millenáris-filmek félmilliárdért