Újabb perek az Erste ellen Mór miatt

A móri fegyveres bankrablás áldozatainak hozzátartozói közül már három család szándékozik pert indítani az Erste Bank ellen - nyilatkozta Magyar György ügyvéd. A fegyveres rablásban meghalt biztosítási szakember hozzátartozóitól már megkapta a megbízást a jogi eljárás lefolytatására. A bank móri fiókját májusban rabolták ki, amelynek során a támadók nyolc ember halálát okozták.

A bank két elhunyt alkalmazottjának hozzátartói pénteken beszélik meg vele az eljárással kapcsolatos részleteket. Magyar György kifejtette: az elhunytak hozzátartozói teljes kártérítésért, egyebek között az árván maradt gyermekek számára életjáradékért szándékoznak beperelni a bankot. A hozzátartozók meggyőződése ugyanis, hogy a pénzintézet nem tett meg mindent az ott dolgozók és az ügyfelek biztonsága érdekében.

A kártérítési igényeket szakértők segítségével, családtagokra lebontva határozzák meg - mondta az ügyvéd, aki jelezte: a kártérítési pert még a nyári bírósági szünet előtt elindítja az illetékes bíróságon.

Lenkei Anikó, az Erste Bank marketing- és pr-igazgatója az közölte, hogy az általuk meghatalmazott ügyvédi iroda álláspontja szerint a bankot jogi értelemben kártérítési felelősség nem terheli, mivel a tragédiát a bank működési körén kívül eső, elháríthatatlan, terrorjellegű támadás okozta. A pénzintézet azonban, átérezve a személyes tragédiákat, együttérzésének kifejezésén túl adományokkal is támogatta az áldozatok hozzátartozóit - tette hozzá. Az Erste Bank Hungary Rt. az Orosz V. Ügyvédi Irodának adott meghatalmazást arra, hogy a móri tragédiával összefüggésben az áldozatok hozzátartozói által indított kártérítési ügyekben, bírósági eljárásokban a pénzintézetet képviselje.

Az Erste Bank móri fiókját május 9-én érte brutális fegyveres támadás, amelynek következtében hatan a helyszínen, ketten pedig kórházban haltak meg. A tettesek mindmáig ismeretlenek.

Korábban:

Mór: nincs egyezség, perlik az Erste Bankot

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról