Medgyessy Péter pénteken személyesen tájékoztatta Mádl Ferenc köztársasági elnököt az elmúlt hét eseményeiről. Szerinte a köztársasági elnöknek joga van tájékozódni, de nincs tennivalója a napvilágra került adatok és az azt követő kormányválság ügyében. Medgyessy elmondta Mádlnak, hogy benyújtják az ügynöktörvényt.

Medgyessy Péter pénteken személyesen tájékoztatta Mádl Ferenc köztársasági elnököt a pillanatnyi helyzetről, ami a múlt heti kormányválság során történt és az azóta eltelt időszakról. Mádl Ferenctől távozóban a miniszterelnök azt mondta az újságíróknak, hogy a köztársasági elnöknek joga van tájékozódni az ügyben, de nincs tennivalója.

Medgyessy már a múlt héten konzultált telefonon Mádl Ferenccel, aki a Magyar Nemzetben megjelent hírek időszakában Olaszországban tartózkodott. Ma ismét elmondta neki, hogy a Magyar Nemzetben megjelent hírek milyen alapokon nyugodnak, és hogy a kormány stabil.

Medgyessy és Mádl az alig félórás eszmecserén arról is szót ejtettek, hogy valamilyen megoldással ki kellene küszöbölni a mindenkori vezető politikusok zsarolhatóságát. Medgyessy elmondta a köztársasági elnöknek, hogy benyújtják az ügynöktörvényt. Szerinte ugyanis fontos, hogy az anyagok kutathatók legyenek, de nem szabad, hogy kisemberek kerüljenek kellemetlen helyzetbe.

Medgyessy a 100 napos program végrehajtásáról is szót ejtett.

Korábban:

Két hét múlva felállnak a múltvizsgáló bizottságok

Az MSZP visszavonta ügynöktörvényét