Béki Gabriella szabad demokrata képviselő a pénzügyminiszterhez intézett azonnali kérdésében a Fidesz 109 milliós tartozásával foglalkozott. Azt kérdezte, megengedhető-e, hogy egy párt ne fizesse ki határidőre a számlát a postának. A politikai államtitkár válaszában megengedhetetlennek nevezte a Fidesz magatartását.

Béki Gabriella (SZDSZ) azonnali kérdésében azt mondta: "Orbán Viktor szeret levelet írni az embereknek, de nem szereti kifizetni a postaszámlát." Felidézte: áprilisban 3,5 millió levelet kézbesített a Magyar Posta, a számlát azonban a mai napig nem fizette ki a Fidesz - jelenleg is 109 millióval tartozik a párt. A posta eközben több felszólító levelet is írt. Béki azt kérdezte: megengedhető-e, hogy egy párt ne fizesse ki határidőre a számlát.

Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára válaszában megengedhetetlennek nevezte a Fidesz magatartását. Azt mondta: miközben a Fidesz azt ígérte, hogy megakadályozza a közpénzek elszivárgását, nemhogy ennek az ígéretének nem tett eleget, de maga is tartozik egy cégnek. Hozzátette: a tartozás behajtására jogi úton kerül sor.