Friss diplomás tévések negyedmilliós fizetéssel

Státusba vett a televízió 18 új, friss diplomás munkatársat, annak ellenére, hogy az intézményben évek óta létszámleépítés folyik, és előrejelzések szerint az MTV pénzügyi csőd szélén áll - írja a keddi Népszabadság. A fiatalok a tévé saját tanfolyamáról, az MTV Akadémiáról érkeznek, fizetésük bruttó 250 ezer forint lesz - értesült a lap.

 

Az elmúlt években létszámleépítésekre több milliárd forintos állami támogatást költő Magyar Televízió havi bruttó 250 ezer forintos fizetéssel státusba vett 18 hallgatót a köztelevízió saját felsőfokú képesítést adó tanfolyamáról, az MTV Akadémiáról - írja a Népszabadság keddi számában. A lap értesülései szerint az új munkatársakat próbaidő nélkül, július elsejétől foglalkoztatja az MTV. A diákok már oktatásuk alatt is havi 80 ezer forint ösztöndíjat kaptak a köztévétől. A 18 akadémiás közül a legtöbb a Híradóhoz kerülne, valamint az Aktuálisban, a Ma Reggelben dolgoznak majd.

A tévé ezer jelentkező közül választotta ki az MTV Akadémia hallgatóit. A fiataloknak már van legalább egy diplomájuk, és beszélnek egy idegen nyelvet. Már a tanév során készítenek műsorokat, ezért havi 80 ezer forintos támogatást kapnak. A televízió szóvivője elmondta, hogy az akadémia a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetemmel közösen fenntartott felsőfokú tanintézmény, az oktatók az egyetemről és az MTV dolgozói közül kerülnek ki. A Népszabadság úgy értesült, hogy a tananyag kidolgozásában Lovas István jobboldali újságíró is részt vett. Olyan diák is van - áll a cikkben -, aki a kampányidőszakban a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott, ahonnan most visszatér az MTV-hez.

A hallgatók felvételével a tévékuratórium elnöksége is foglalkozik keddi ülésén.