Kihallgatták a buszbaleset sérültjeit

Tömegbaleset okozása miatt nyomoz a rendőrség a hétfő hajnali Somogy megyei buszbaleset ügyében. Az biztos, hogy a túl nagy sebesség miatt borult fel a busz, de még vizsgálják, hogy ez fékhiba miatt volt-e, vagy esetleg a sofőr rosszulléte miatt.

Nyomozást kezdett a rendőrség a Balatonszentgyörgy közelében történt buszbaleset miatt. A zarándokokat szállító busz felborulásakor 19-en meghaltak, köztük a jármű vezetője.

A baleset 32 sérültje közül 30 volt olyan állapotban, hogy ki tudták hallgatni őket. Bár az ezekről szóló dokumentumok nem nyilvánosak, egy túlélő az RTL Klubnak elmondta, hogy a vezető a tragédia előtt felkiáltott, hogy nem fog a fék, nem tud fékezni.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a baleset oka, hogy 80 kilométeres sebességgel érkezett a busz a körforgalomba. Hogy a fék hibája, vagy a sofőr rosszulléte miatt volt-e túl nagy a sebesség, azt csak a buszon végzett szakértői vizsgálat után lehet megállapítani. A rendőrség ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozást halálos tömegbaleset okozása miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK