Női holttestet találtak Balástyán

Női holttestet találtak a rendőrök kedden délután abban a balástyai szilváskertben, amelyben a több nő megölését beismerő helybéli férfi állítása szerint elásta ötödik áldozatát.

Bárány Zoltán főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatása szerint a március óta előzetes letartóztatásban lévő 34 éves balástyai férfit eddig öt nő meggyilkolását vállalta magára. A helybéli férfi márciusban és áprilisban három nő meggyilkolását ismerte be, és megmutatta azt is, hol rejtette el a tetemeket; a rendőrség a három nő holttestét rövid időn belül megtalálta.

Május közepén az előzetes letartóztatásban lévő férfi újabb áldozatokról beszélt, akik ugyancsak a község külterületén lettek elrejtve. A negyedik nő megölését nem vállalta magára a férfi, csak annyit közölt kihallgatóival: tudomása van róla, hogy a tanyájához közeli bányatóban is van egy holttest, amely feltehetően egy külföldi állampolgárságú nő teteme. Az ötödik áldozatot - akinek megölését a balástyai férfi beismerte - egy használaton kívüli szilváskertben ásta el a férfi; a feltehetően Kistelekről másfél éve eltűnt nő tetemét május vége óta nagy erőkkel, kutyákkal és talajradarral keresték.

A kedden délután a szilváskertben megtalált női holttestet azonosításra a patológiai intézetbe szállítottak. A sajtószóvivő nem tudta megerősíteni, hogy a Kistelekről másfél éve eltűnt nő tetemét találták volna meg a rendőrök.