Tasnádi felesége feljelentette férjét és a gondozót

Tasnádi Péter felesége feljelentette azt a gondozónőt, akinek segítségével férje elvitte közös gyermeküket tőle. A nő ellen sikkasztás miatt indul eljárás, mivel elvitte magával az alkalmazottak kifizetésére rábízott 305 ezer forintot. A feleség Tasnádit is fel akarta jelenteni kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt, ám bírósági döntés hiányában az apának is ugyanannyi joga van a gyermekhez, mint az anyának, ezért a rendőrség ebben az ügyben nem indított eljárást.


Most ebben a házban lakik Tamara,
Tasnádi lánya
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Feljelentette a gyerekfelügyelőt Tasnádi Péter felesége. Tasnádi Judit elmondta az [origo]-nak, hogy sikkasztás miatt feljelentést tett a Budaörsi Rendőrkapitányságon az ellen a nő ellen, aki segédkezett férjének, hogy gyermeküket - Tamarát - magához vehesse. A feleség ugyanakkor férje ellen is megpróbált feljelentést tenni kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt, azonban a rendőrök ebben az ügyben nem indítottak eljárást.

A rendőrségen arról tájékoztatták az [origo]-t, hogy G. Béláné, a gyermekgondozó ellen sikkasztás miatt indulhat eljárás, mivel elvitt magával 305 ezer forintot, amit Tasnádi Judittól kapott az alkalmazottak kifizetésére. Az apa ellen benyújtott, kiskorú elhelyezésének magváltoztatása miatti feljelentés nyomán azonban nem indíthatnak eljárást, mivel nincs bírósági határozat elhelyezéséről, és addig mindkét szülőnek ugyanannyi joga van magánál tartani a gyerneket. A rendőrségen elmondták, a gyermek elhelyezésével kapcsolatban még nem kezdeményeztek az érintettek bírósági eljárást.

Tamarát hétfőn vitték el anyjának és új élettársának otthonából, gondozója közreműködésével. Tasnádi Péter válófélben lévő felesége szemtanúkra hivatkozva - a lakásban akkor egy ács is dolgozott - elmondta, hogy a láthatóan ideges gondozónő egy telefont kapott, majd kirohant a félmeztelen, hároméves gyermekkel az utcára, ahol egy autóba rakta a gyereket, majd visszatért a lakásba Tamara összekészített ruháiért, és elment. A gyerek és a gondozónő eltűnéséről az ács értesítette az anyát, aki akkor nem tartózkodott otthon.

Tasnádi Judit szerint a gyermekfelügyelő pénzt vagy ígéreteket kaphatott férjétől, és ezért adta oda a gyereket. Később telefonon beszéltek, ekkor a gondozó állítólag azzal vádolta meg, hogy korlátozta személyi szabadságában, és rosszul bánt vele, ezért jött el tőle. Az asszony szerint pont Tasnádi Péter korlátozza majd gyermekének személyi szabadságát, mivel házi őrizeteseként nem hagyhatja el vele a lakást. Tasnádi Judit tanácstalan, nem tudja, mit tegyen. Mint mondta, felkereste a gyámhatóságot, ahol azt mondták, hogy bírói döntés szükséges a gyermek elhelyezésének megállapításához. Férje korábban már kezdeményezte a bíróságon a gyermek láthatását, ám ez ügyben még nincs döntés.

A feleség szerint ez a cselekedet is része férje azon próbálkozásának, hogy lejárassa és tönkretegye őt és élettársát. Tasnádi Judit ide sorolja az ügyvédje elleni támadást is, amikor körülbelül három hete valaki baseballütővel törte el az ügyvéd kezét, aki erre visszaadta az ügyet. Mint mondta, férjének az a célja, hogy minél inkább elhúzódjon a válóperes tárgyalás. Az asszony azt állítja, hogy anyjának telefonon felajánlotta Tasnádi: visszaadja a gyereket, ha bizonyos összeget fizetnek neki.

Tasnádi: "Nálam jó helyen van a gyerek"

Tasnádi Péter nappalijában (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

"Nálam jó helyen van a gyerek"
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Az [origo] megkereste az ügyben Tasnádi Pétert is. A maffiavádak alól első fokon felmentett vállalkozó azt állította, hogy a gondozónő hívta őt fel, mert rabságban érezte magát a vállalkozó feleségénél és új élettársánál. A nő szerint durván bántak vele is és a gyerekkel is, akivel nem is foglalkoztak megfelelően - mondta Tasnádi, majd hozzátette, hogy a nő ezt nem bírta tovább, ezért felkereste őt, hogy segítsen rajtuk. Ekkor döntött úgy, hogy magához veszi a gyermeket.

Az ügyvéd megverésével kapcsolatban Tasnádi azt állítja, hogy nem is tudott róla. Mint mondta, nem szokása ügyvédeket és embereket megveretni. Szerinte az ügyvéd bántalmazása feleségének és élettársának az érdekében állt, mivel meg akart vele állapodni. Tasnádi, aki kijelentette, hogy elítéli az ilyen cselekedeteket, emlékeztetett, hogy az ügyvéd nem is tett feljelentést bántalmazásért.

A vállalkozó azt is tagadta, hogy pénzért cserében felkínálta volna a gyereket, sőt azt állítja, hogy egyszer a felesége ajánlotta fel: amíg meg nem fizeti tartozását neki (Tasnádinak), addig túszként odaadja a gyereket. Tasnádi azt mondja, 5 milliárdért sem válna meg a kicsitől.

Arra kérdésre, hogy indít-e gyermekelhelyezési eljárást, a vállalkozó azt mondta hogy nem, mivel nála jó helyen van a kislány.

KAPCSOLÓDÓ CIKK