Füsttel megtelt társasházból kellett kimenteni a lakókat szerdán este a XVII. kerületben. A Pesti út 29. -számú épület negyedik emeletén a lépcsőházban egy húsz négyzetméteres szárítóhelységben  keletkezett a tűz, melynek füstje teljesen elborította a tizenegy emeletes ház belsejét.

 A lakásokban és a lépcsőházban sok lakó bent rekedt, köztük idős, beteg emberek és gyerekek is. A HavariaPress úgy tudja, a tűzoltók összesen negyven embert hoztak ki az épületből légzőálarcok segítségével, másik körülbelül negyven lakó segítség nélkül ki tudott jutni a házból. A munkálatok közben egy víznyomócső is eltörött, tovább nehezítve a mentést. A tűzoltók végül sikeresen megakadályozták hogy a tűz átterjedjen az épület többi részére, rövid idő múlva pedig két vízsugár bevetésével teljesen eloltották a lángoló helyiséget. Az eltörött vízvezetéket a Vízművek szakemberei javították meg.

A ház lakói közül senki nem sérült meg, a mentőknek csupán egy férfit kellett ápolásban részesíteniük, aki az átélt izgalmaktól lett rosszul. A lakásokba este tíz óra után térhettek vissza tulajdonosaik.