Az Erzsébet híd megtisztításával megindult a forgalom a városban is. Jelenleg a Kossuth téren folytatódik a tüntetés, emiatt a 2-es villamos és a 70-es trolibusz rövidített útvonalon jár. A közlekedést rendőrök irányítják. A hídblokád miatt délelőtt a Kis- és a Nagykörút is telítődött autókkal, és alig mozdultak a kocsisorok a bevezető sugárirányú utakon.

Az Erzsébet híd megnyitásával megindult a forgalom a fővárosban is. A tüntetők a Kossuth térre vonultak át, emiatt a 2-es villamos csak a Garibaldi utcáig jár, a 70-es és a 78-as trolibuszok pedig csak a Kozma utcáig mennek. A gépkocsiforgalmat rendőrök irányítják a téren.

A délelőtti hídblokád megbénította a várost. Telítődött autókkal a Kiskörút, a Nagykörút végig oda vissza, és a Hungária gyűrű vonalán is sokkal erősebb volt a forgalom, mint máskor. A sugárirányú főútvonalakon befelé sok helyen csak araszolva jutottak előre a járművek, és ugyanez volt a helyzet a budai és pesti alsó rakpartokon is. 

A rendőrök először felszabadítottak egy sávot a hídon, így Buda és Pest felé átengedhették a beragadt buszokat. Nem sokkal később azonban megint teljes szélességében lezárták a hidat, majd végül déltájban megindulhatott a forgalom.

A rendőrség elterelte a Rákóczi út felől érkezőket. Az Astoriánál a  Múzeum körút - Kálvin tér - Üllői út - Ferenc körút felé - a Petőfi híd útvonalra irányították a forgalmat. A BAH csomópontnál az Alkotás utca felé terelték az autókat, és a pesti oldalon a  Blaha Lujza térnél is tereltek a körútra.

A BKV járművei közül a 7-es buszok Buda felé a Szabadság hídon, Pest felé a Petőfi hídon közlekedtek. A 78-as, 8-as, 112-es és 5-ös buszok az Erzsébet híd budai hídfőjétől visszafordultak. A buszok szokásos menetideje többszörösére növekedett.