Millenáris Kht.: sikkasztás a gyanú

A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságára beérkezett az összes eredeti munkaszerződés a Millenáris Kht. távozott ügyvezetőjének több tízmilliós kifizetése ügyében. A Magyar Hírlap úgy tudja, a nyomozók szerint az iratok megalapozhatják a kifizetést intéző államtitkárral, Bártfai Bélával szemben a sikkasztás alapos gyanúját.

Miután államtitkári beosztású személyeket érintő bűncselekmények esetén a jogszabályok értelmében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal jogosult eljárni, napokon belül döntnek arról, saját hatáskörbe vonják-e az ügyet vagy sem.

Mint arról már beszámoltunk, a kancellária új vezetője tett feljelentést, miután tudomására jutott, hogy a kht. korábbi ügyvezetője Berkecz Jánosné a munkaszerződésében foglalt járandóságának többszörösét vehette fel munkáltatója, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla jóvoltából. Az SZBEI 15 napos határidejű feljelentéskiegészítés keretében szerezte be az ügyvezető munkaszerződését. A lap információi szerint a munkaszerződés abban az esetben is legfeljebb egyévi járandóság kifizetését tette lehetővé az ügyvezető számára, ha a munkáltató MEH mond fel. Ám ehelyett közös megegyezéssel távozott a volt vezető, amiután hároméves fizetését vehette fel. Ez pedig - a nyomozók elődleges megállapítása szerint - felvetheti a kifizetésben közreműködő államtitkár büntetőjogi felelősségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK