Kisebb tüntetés volt péntek reggel is

A rendőrök több felszólítás után a tér szélére kísértek mintegy 50 tüntetőt, akik csakúgy, mint a tegnapi események alkalmával, engedély nélkül gyűltek össze a Kossuth téren. Ellenállást nem tanúsítottak. Korábban a Batthyány-örökmécsesnél mintegy 20-30 nő gyűlt össze a csütörtöki demonstráció folytatásaként. A helyszínen legalább 100 rendőr volt.

A készültség nagyobb volt, mint az esemény. Kisebb csoportban 40-50-en tüntettek a Kossuth téren. A kommandósok hamar felsorakoztak a tüntetők előtt, és kérték, hogy menjenek el a helyszínről. A tüntetők többsége nő volt, többnyire engedelmeskedtek a rendőröknek, aki nem, abba is csak belekaroltak, és elkísérték a tér széléhez. Incidens nem történt.

Kora reggel mintegy 20-30 nő gyűlt össze reggel fél nyolcra a Batthyány-örökmécsesnél a tegnapi demonstráció folytatásaként - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. Többen fehér virággal a kezükben érkeztek. Az összegyűltek láthatóan nem ugyanazok voltak, akik a tegnap reggeli blokáddal elindították az egész napos tüntetést.

A jól öltözött, jól szituált középkorú nők a rendőrök kíséretében elindultak az örökmécsestől a Báthory utcába, majd a Parlament felé. A gyülekezőkhöz megérkezett a Demokrata című jobboldali lap főszerkesztője, Bencsik András. A ma reggelre szerveződőtt esemény csütörtökön a Kossuth téri tüntetők között szájról szájra járt.

A demonstrálók - miután a rendőrök nem engedték oda őket az örökmécseshez - elindultak a Szent István-bazilika felé. A főleg idősebb nőkből álló csoport az utcákon csendesen énekelgetve érkezett meg a bazilikához. Bementek az épületbe, ahol imádkoztak. A rendőrök az örökmécsesnél maradtak.

A csoport több tagja kifogásolta, hogy a rendőrök igazoltatták őket, és felírták adataikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK