Nincs új frakcióvezetője a Fidesznek

A Fidesz képviselőcsoportjának hétfői ülésén nem választottak új frakcióvezetőt. Csak jövő hétfőn kerülhet sor az új vezető megválasztására. Deutsch Tamás számít a legesélyesebbnek a posztra.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem választott új frakcióvezetőt a Fidesz. Erre csak jövő hétfőn, a párt győri, kihelyezett frakcióülésén kerül sor. Eddig Deutsch Tamás, jelenlegi általános frakcióvezető-helyettes számított a legesélyesebbnek. Hétfőn azonban kiderült, még nincs hivatalos jelölt, csak a hét második felében dől el, kit támogat a párt vezetése.

A képviselőcsoport ülésén nyilatkozatot fogadtak el, melyben rögzítik: megdöbbenéssel fogadták Pokorni Zoltán lemondását. Megerősítették, hogy sem jogi, sem erkölcsi okok miatt nem kellett volna lemondania.Ugyanakkor közli azt is a képviselőcsoport, hogy megértik lemondásának indokait, és kiállnak mellette.

A nyilatkozat szerint az eset jól mutatja az MSZP és a Fidesz közti szemléletbeli különbséget. Míg a szocialista miniszterelnök saját ügynöki múltjának morális és jogi következményeivel sem hajlandó szembe nézni, addig a Fidesz elnöke még a látszatát is el akarja kerülni befolyásolhatóságának.

Pokorni Zoltán azután mondott le a Fideszben betöltött tisztségeiről, hogy megtudta: édesapja több mint 30 évig besúgóként dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK