A csütörtöki-pénteki törvénytelen tüntetésekre reagálva az MSZP főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet egyeztetést kezdeményez a jelöltek között az önkormányzati választásokról. Schmitt Pál a parlamenti ellenzék által is támogatott független főpolgármester-jelölt sajnálta, hogy Budapestnek nem volt alternatív terve, amelyet a váratlan helyzetben azonnal életbe léptethettek volna. Demszky csak az államfői kiírás után ülne le egyezkedni.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet bejelentette: vasárnap azt kezdeményezi, hogy a fővárosi főpolgármester-jelöltek még a parlamenti szünet előtt úgynevezett kerekasztal keretében beszéljék meg, hogyan képzelik el az önkormányzati választás kampányát. Erről a főpolgármester-jelölt tájékoztatta az újságírókat szombaton Budapesten a csütörtöki eseményekkel összefüggésben.

Schmitt Pál erre reagálva szombaton a hűvösvölgyi nagyréten jelezte, hogy még nem kapott meghívót Gy. Németh Erzsébettől, ha megkapja azt, meggondolja, mit tegyen. Hozzátette: nincs semmi oka arra, hogy ne menjen el a megbeszélésre.

Schmitt volt svájci és lichtensteini nagykövet újságíróknak beszélt a csütörtöki-pénteki, törvénytelen megmozdulásokról is. Véleménye szerint egy városnak kell hogy legyen forgatókönyve minden hídra és metróvonalra vonatkozóan, továbbá teljes áramszünetre vagy bármilyen más váratlan eseményre, hogy az illetékesek azonnal intézkedni tudjanak. A főpolgármester-jelölt szerint jó, hogy az emberek szabadon kifejezhetik politikai véleményüket, de ezt természetesen bizonyos keretek között kell tenniük.

Demszky Gábor jogos felvetésnek tartja, hogy a főpolgármester-jelöltek egyeztessenek a kampány etikai vonatkozásairól, véleménye szerint ez akkor válik időszerűvé, ha az államfő kiírja az önkormányzati választásokat.

A főpolgármester szombaton este az MTI-nek elmondta: Budapestnek és a fővárosban élőknek egyértelműen érdeke, hogy nyugodt és tisztességes hangvételű legyen a kampány az őszi választások előtt. Mint mondta, amint Mádl Ferenc köztársasági elnök kiírja a választásokat, azonnal szükségesnek tartja az egyeztetéseket arról: milyen módon tervezik a vitákat, és milyen szabályokat tartanak magukra nézve kötelezőnek.

Demszky Gábor úgy vélekedett: a forgalmi káosz ilyen esetben elkerülhetetlen, csak lerövidíteni lehet a blokád feloldásáig eltelő időt. A főpolgármester szerint a csütörtöki tüntetés a rendőrség számára rendkívül tanulságos volt. Reményét fejezte ki, hogy a következő esetben a rendőrség felkészültebb és hatékonyabb lesz.