Délután tüntetések, útlezárások Budapesten

Csütörtökön délután és este demonstrációk és rendezvények miatt több fontos csomópontot lezárnak a fővárosban. Kerülő úton jár több busz és villamos is. Délutántól tilos megállni és autózni a Petőfi, a Március 15. és a Kossuth térnél, este pedig zárva lesz a Hősök tere és a Városliget több útja.

Forgalomkorlátozások lesznek a főváros több pontján csütörtök délután és este - tájékoztatta az [origo]-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Tüntetések miatt tilos megállni 2-től 9-ig a Március 15. téren, este 6 órától pedig a Petőfi téren a táblákkal jelzett területeken. Attól függően, hogy hány ember jelenik meg a demonstráción, lezárhatják az Apáczai Csere János utca egy részét is. (Ebben az esetben a 15-ös busz módosított útvonalon megy.)

A Kossuth téren délután 2-től éjfélig szintén a résztvevők létszámától függően zárnak le területeket, környező utcákat. (A 2-es villamos valószínűleg csak a Kossuth téri metróállomásig közlekedik, a trolik pedig kerülőúton járnak.)

Lezárják este fél 6 és 9 óra között a tiszthelyettes-avatás főpróbája miatt a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat az Állatkerti út és a Hősök tere között, valamint az Olof Palme sétányt a Hősök terétől a Dvorák sétányig. A 75-ös és a 79-es trolik 5 órától módosított útvonalon járnak.