A Fidesz szerint az MSZP-s Józsa István "anyázott" Font Sándor MDF-es frakcióvezető-helyettes felszólalásakor, a képviselő viszont állítja, hogy a következőket mondta: "tanyán sem beszélnek így", s szavait félrehallották. 

Józsa István szocialista képviselő csütörtökön nyílt levelet intézett Font Sándor MDF-es politikushoz amelyben kifejtette, hogy bekiabálását, amit képviselőtársa nehezményezett, félrehallották.

"Ezúton szeretném megerősíteni, hogy nagy tisztelettel vagyok az Ön szülei iránt most is, mint korábban is voltam. Az Ön meglehetősen nyers és durva kifejezésekkel tűzdelt hozzászólása közben a 'tanyán sem beszélnek így!' közbevetést tettem, amely elhallás miatt pontatlanul került a jegyzőkönyvbe. Ha először hozzám fordul, ezt könnyen tisztázhattuk volna. Megsérteni tehát nem állt szándékomban Önt" - áll Józsa István levelében. 

Font Sándor, az MDF parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője szerdán fordult levélben Józsa Istvánhoz, hogy az MSZP-s képviselő nyilvánosan kérjen bocsánatot tőle. Mint írta, július 9-én, interpellációja viszontválaszának idején az országgyűlési jegyzőkönyv és a videofelvétel tanúsága szerint "anyád!" bekiabálás hangzott el az MSZP soraiból, pontosabban - több ellenzéki képviselő tanúsága szerint - Józsa István szájából.

A szocialista képviselő írásban kérte Bakos Emilt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőjét, hogy intézkedjen a jegyzőkönyv helyesbítéséről.