A magnófelvételen nem a "tanyán" hallható

Mégiscsak az hangzott el Józsa István szocialista politikus szájából, hogy: anyád - olvasható a Népszabadságban. A lap az Országgyűlés keddi ülésnapjának magnófelvételére hivatkozva teszi egyértelművé, hogy nem a későbbi Józsa-féle verziót értették félre a képviselők, miszerint a szocialista politikus azt mondta volna, hogy "tanyán sem beszélnek így", hanem Font Sándor interpellációja közben, a már említett felszólítás volt hallható.

Font Sándor, MDF-es képviselő azt követően fordult az MSZP frakcióvezetőjéhez, Lendvai Ildikóhoz és Józsa Istvánhoz, hogy az Országgyűlés keddi ülésnapján felszólalása közben Józsa bekiabált. Font szerint, azt mondta: anyád! Ezért nyilvános bocsánatkérést követelt a szocialista politikustól. Másnap, csütörtökön, Józsa István nyílt levelet intézett Font Sándorhoz amelyben kifejtette, hogy bekiabálását, amit képviselőtársa nehezményezett, félrehallották.

"Ezúton szeretném megerősíteni, hogy nagy tisztelettel vagyok az Ön szülei iránt most is, mint korábban is voltam. Az Ön meglehetősen nyers és durva kifejezésekkel tűzdelt hozzászólása közben a 'tanyán sem beszélnek így!' közbevetést tettem, amely elhallás miatt pontatlanul került a jegyzőkönyvbe. Ha először hozzám fordul, ezt könnyen tisztázhattuk volna. Megsérteni tehát nem állt szándékomban Önt" - áll Józsa István levelében. A szocialista képviselő egyúttal írásban kérte Bakos Emilt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőjét, hogy intézkedjen a jegyzőkönyv helyesbítéséről.

A Népszabadság szerint azonban a parlamenti ülésnap magnófelvételén tisztán hallható, hogy Józsa nem "tanyázott", hanem "anyázott".

KAPCSOLÓDÓ CIKK