Eloltották az izzó zsombékot a Hortobágyon

Cseri Géza, a település polgármestere elmondása szerint a helyi polgárőrség figyelőszolgálatot működtet a térségben, ha mégis felizzik a zsombék valahol, azonnal riasztani tudják a tűzoltókat. A tűzoltók vasárnap estére teljesen eloltották a szombat óta izzó zsombékot.

Cseri Géza, a település polgármestere elmondta: A Hortobágy folyóból még két-három napon át vizesítik az igen száraz területet, hogy megakadályozzák a mostanihoz hasonló tűz, illetve izzás kialakulását.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője arról tájékoztatott, hogy vasárnap délután a villámlás miatt több tűzhöz is riasztották a térségben a tűzoltókat.

- Debrecen Szepesen például egy 6-7 méter magas fenyőfába csapott a villám amely kigyulladt, Debrecenben a Mikepércsi úton és Hajdúdorogon fakidőléshez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, Berettyóújfaluban pedig az uszoda medencéjére dőlt egy fa - tájékoztatott Kozma Imre tűzoltó százados. Elmondta azt is, hogy több településen, így Biharkeresztesen és Bojt határában hodálytűzhöz kellett kivonulniuk. -A tűzesetekben és a fakidőléseknél szerencsére személyi sérülés nem történt - fűzte hozzá a katasztrófavédelmi ügyeletes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK