Kétszer is rengett a föld Szabolcsban

Kiszaladtak a lakók házaikból két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szombat éjjel, mert kisebb földrengés rázta meg a környéket. A néhány másodpercig tartó lökések után vasárnap késő este újabb földmozgásokat észleltek a megyében. Személyi sérülés nem történt.

Földrengés volt szombat éjszaka Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Richter skála szerint épphogy kimutatható földrengésben nem okozott károkat. Pátroha és Aranyosapáti lakói azonban megijedtek, és a házakból az utcára szaladtak. Erről a Szeizmológiai Obszervatórium ügyeletese számolt be az [origo]-nak vasárnap délelőtt.

Az obszervatóriumba is betelefonált egy pátrohai férfi, aki elmondta, hogy szombat éjjel hatalmas durranást lehetett hallani, majd néhány másodpercig érezték a földmozgásokat. Mivel ezután nem folytatódtak a lökések, a tűzoltóságot, és a mentőket sem kellett riasztani.

A Szeizmológiai Obszervatórium mérése szerint negyed tizenegyekor keletkezett a Richter skála szerinti 2,2-es földrengés. Az obszervatórium munkatársa elmondta, hogy a két település viszonylag messze fekszik egymástól, és közöttük van Kisvárda, ahol azonban nem mozdult meg a föld.

Vasárnap késő este is kisebb földmozgások voltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Szeizmológiai Obszervatórium arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a földmozgások ezúttal Kisvárdán és környékén voltak érezhetők este háromnegyed tíz és éjfél között. A lakosság körében riadalmat okoztak, de károkról nem érkezett jelentés. A földmozgások magnitúdója nem haladta meg a Richter-skála szerinti 2,4-es értéket - jelezte a budapesti obszervatórium.