Görgey Gábor kulturális miniszter kiírta a Nemzeti Színház igazgatói posztjára szóló pályázatot, melynek leadási határideje október 1. A pályázati kiírás július 16-án jelenik meg a Magyar Hírlapban, valamint július 30-ig a Kulturális Közlönyben.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell a Nemzeti Színház szakmai koncepcióját, feladatrendszerének meghatározását, valamint konkrétszínházszakmai, vezetési és gazdálkodási terveket. Görgey Gábor az esemény alkalmából adott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a főigazgató feladata lesz a színház arculatának kialakításához szükséges hosszú távú terv kidolgozása. Elmondta, a fő cél a pályázat kiírása során az volt, hogy az minél egyszerűbb legyen, minél szélesebb lehetőségeket biztosítson az érdeklődőknek.

A sajtótájékoztató során elhangzott továbbá, hogy a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma szeretné, ha 2007-ben a Zeneakadémia méltó állapotban ünnepelné fennállásának 100. évfordulóját, a Nemzeti Színház mellett kialakítandó Nemzeti Koncertteremben. A felújítás finanszírozásáról Görgey Gábor Londonban tárgyalt a Liszt Akademy Network képviselőjével, Solti György özvegyével. A szervezet eddig 60 000 Fontot gyűjtött össze erre a célra.

Görgey Gábor továbbá bejelentette, hogy 800 millió forintos filmes gyorssegély-csomagot terjesztettek a kormány elé. Ez hamarosan odakerül a Magyar Mozgókép Alapítványhoz, amely belátása szerint használhatja majd fel a közelmúltban félbehagyott filmek befejezésére. Ennek segítségével a filmszakma megszabadulhat a bénultsági állapotból, - mondta a miniszter - amelybe a pénzhiány következtében belekényszerült.