Hortobágy: ismét lángol a puszta

Újabb tűz pusztít a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén: ezúttal kedden délután fél három körül a kunkápolnási mocsár térségéből indult a tűz, s már mintegy száz hektáron tombolnak a lángok az erős szélben.

Egyed Lajos tűzoltó hadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense tájékoztatása szerint négyes kiemelt riasztás történt, s jelenleg 40 tűzoltó 9 fecskendővel küzd a lángokkal. Elmondta azt is, hogy a térségben légi felderítést végeztek annak megállapítására, hogy milyen irányba terjednek a lángok.

- Nagyiván polgármestere elrendelte a védőtárcsázás megkezdését annak érdekében, hogy a települést megvédjék a terjeszkedő lángoktól - mondta a sajtóreferens. Hozzátette: 50 fős polgári védelmi erőt is a térségbe vezényeltek segítségül. A sajtóreferens tájékoztatása szerint rendkívül nehéz terepen dolgoznak a tűzoltók. Egykor ugyanis a térség egy részét bombalőtérként használta a hadsereg. A helyszínre tart Gyarmathy István, a HNP igazgatóhelyettese is, hogy a helyszínről irányítsa az esetleges mentési munkákat.