Három autó utasai vasvillákkal és fejszékkel esetek egymásnak Somogy megyében. A támadásban ketten megsérültek, köztük egy helyszínre érkező mentő orvosa. Az eset után nyolc embert őrizetbe vettek.

Vasvillákkal és fejszékkel estek egymásnak három autó utasai hétfőn délután a Kadarkút-Bárdudvarnok közötti úton. Az esetnél ketten, köztük egy mentőorvos, súlyosan megsérültek, csaknem két órára leállt a forgalom.

A vizsgálat eddigi eredményei alapján feltehetően egy korábbi bűncselekmény miatt többen két autóval üldözőbe vettek egy harmadik kocsit, és leszorították az útról. Az autók utasai ezután egymásnak estek, tömegverekedés tört ki, melyben mindhárom járművet szétverték.

Egy autós bejelentését követően érkeztek a helyszínre a mentők. Az egyik mentőorvos - miközben menekülni próbált egy baltával hadonászó férfi elől - megsérült, ínszalagszakadást szenvedett. A verekedők egyike súlyosan megsérült a kezén, őt a kaposvári kórházban megoperálták. Egy másik sérült kimenekült a mentőautóból, miután rátámadt a verekedésben résztvevők egyike.

A rendőrség nyolc személyt őrizetbe vett, s megkezdte a kihallgatásukat az ügy tisztázása érdekében.