Villámcsapás okozhatott tüzet a Hortobágyon

A Nagyiván térségében kedden keletkezett tűz oltását most is folytatják. A puszta ezer hektáron leégett. A tüzet villámcsapás okozhatta.

Jelenleg is utómunkákat végeznek a tűzoltók a Hortobágyon, Nagyiván térségében. A kedden keletkezett tűz következtében mintegy 1000 hektáron leégett a puszta - tudtuk meg Dobson Tibortól, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A tűz nem terjed tovább, mert a terület szélein nincs égés. A térség közepén viszont foltokban még mindig lángol az aljnövényzet, a zsombék, a nád. Az oltást nehezíti, hogy sem autóval, sem gyalog nem lehet megközelíteni a lápos, ingoványos területet.

Jelenleg két helikopter, öt tűzoltóautó, 20 tűzoltó és 2 erőgép dolgozik a területen. Tegnap nagyobb erőre volt szükség, akkor 9 tűzoltóautó, 35 tűzoltó, 3 helikopter és 40 civil segítette a tűz oltását.

A tűz okát egyelőre még csak találgatják, de miután vihar volt, a szakemberek szerint elképzelhető, hogy villámcsapás okozta a tüzet. A várható utómunkákról Dobson Tibor elmondta, hogy valószínűleg ma egész nap szükség lesz a munkájukra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK