[origo]: Miért nem keresték eddig az iratokat?, amíg a Fidesz volt kormányon??? Akkor az "Övek" volt a belügyminisztérium. (sheldrake_)

Balogh László: A Fidesz-kormány alatt nem volt divat politikai ellenfeleink múltjában kutakodni. A most napvilágra került papír tulajdonosa itt is megvárta, míg győznek az MSZP-sek, s akkor publikálta az iratot. Tehát ő oda szurkolt, csak nyilván Medgyessy nem tetszik neki :)

[origo]: Balogh úr, minden komonistát üldözni kell? (Vagy nem mentség számukra, hogy egy hamis ideológiát követtek? Mert nem láttak mást, vagy féltették magukat vagy családjukat?) (vodkafone)

Balogh László: Mint mondtam, én nem sok kommunistával találkoztam, ön a párttagokra gondol. Természetesen különbséget kell tenni egyszerű párttagok és a hatalmat tevőlegesen gyakorló és kiszolgáló pártvezetők és titkosszolgálatok, erőszakszervezetek között.

[origo]: Ha a KGB tudta nélkül nem történhetett semmi, Önök vajon hogyan tudták véghezvinni a rendszerváltást? (lirikus)

Balogh László: Nem mi vittük véghez a rendszerváltást, a mo.-i változásokat globális politikai tényezők váltották ki. bár hízelgő számomra, hogy ön azt hiszi, hogy mi döntöttük meg a kommunizmust, mi tudjuk, hogy a kommunizmus saját dugába dőlt.

[origo]: Az MDF véleményem szerint egy hiteles európai konzervatív párt.  Önök nem változtatták meg a nézeteiket, ahogy a Fidesz tette rövid idő alatt.  Az Önök stílusa kifinomultabb, kulturáltabb.  Miért közösködnek a Fidesszel, miért nem próbálnak inkább önálló arculattal egy hiteles konzervatív irányvonalat képviselni ? Talán attól tartanak, hogy a 2006-os választásokon sem kerülnek be egyedül a parlamentbe? (politic)

Balogh László: A Magyar Demokrata Fórum mindig a saját útját járta, a jövőben is ezt fogja tenni. Önálló arculatunkat meg fogjuk őrizni, köszönöm a sorok között megbúvó biztatását!

[origo]: Mit jelent pontosan a D-209 kód? (Spongya_BoB)

Balogh László: D-209-es volt a fedőneve Medgyessy Péternek mint szigorúan titkos tisztnek. a kód feloldását reményeink szerint a dokumentumok birtokában meg tudjuk fejteni.

[origo]: Ön már átesett a C típusú átvilágításon? (r0||3r)

Balogh László: Többször is.

[origo]: Ön eddig a kulturális bizottságban dolgozott, a szakmája pedig - ha jól tudom - operatőr. Hogyan lett Ön a bizottság elnöke, és az MDF-ből nem, mondjuk, Horváth Balázs, aki belügyminiszter is volt? (fekpofa)

Balogh László: Mint jeleztem, a rendszerváltás előtt szenvedő alanya voltam különböző titkosszolgálati tiszteknek, azonkívül a rendszerváltás után hosszú ideig Szeged közbiztonsági tanácsnoka voltam.

[origo]: Ha Medgyessy megbukik, ön szerint ki lesz az utódja? Ön kit támogatna? (r0||3r)

Balogh László: Én egyetlen szocialistát sem támogatnék, de már most tudni, hogy az MSZP-frakcióból többen aspirálnak a posztra.

Köszönöm a lehetőséget, köszönöm az érdeklődést! Ha valakinek további kérdése van, az e-mail címemet megadtam. Amennyiben időm és energiám engedi, válaszolok a megkeresésemre. Ha viszont javaslata van, hogy mit kérdezzek augusztus 1-jén Medgyessy Pétertől, azt írja meg, s ígérem, amint lehetőségem van, felteszem Medgyessy Péternek.