A Medgyessy-bizottság ma újra megkísérli meghallgatni a III-as Főcsoportfőnökség három volt vezetőjét, amennyiben megérkeznek a titoktartási kötelezettség alóli felmentések. A bizottság ma hallgatná meg Kiss Elemér kancelláriaminisztert is.

Pénteken a Medgyessy Péter miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság Kónya Imre korábbi belügyminiszter, Kiss Elemér jelenlegi kancelláriaminiszter és Somogyi Tamás, a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik korábbi vezetőjének meghallgatását tervezi.

Ha megérkezik a testülethez  a III-as Főcsoportfőnökség három volt vezetőjének titoktartási kötelezettség alóli felmentése, akkor Földesi Jenőt, Harangozó Szilvesztert és Pallagi Ferencet is a bizottság elé hívják. A volt hármas Főcsoportfőnökség vezetőit az előzetes tervek szerint tegnap hallgatták volna meg, de a volt vezetők hiába jelentek meg a bizottság előtt, nem érkezett meg a titoktartási kötelezettség alóli felmentésük.

A bizottság csütörtökön egykori titokminisztereket és Gál Zoltán volt belügyminisztert hallgatta meg. A volt miniszterek nem tudtak a kormányfő titkosszolgálati múltjáról.