Elton John nem lép fel augusztus 20-án

Mégsem lép fel Budapesten augusztus 20-án Elton John - tudta meg a Népszabadság. A brit popsztár helyett magyar együtteseket és énekeseket hallgathatnak az egybegyűltek.

Nem jön Magyarországra Elton John, aki a korábbi tervek szerint augusztus 20-án, a tűzijáték után adott volna koncertet - írja a Népszabadság. Az ingyen koncert műsora tehát módosul, így magyar zenekarok és énekesek szórakoztatják a jelenlévőket. A lap úgy tudja, hogy a brit popsztár a mintegy 200 millió forintos gázsiból tetemes előleget szeretett volna kapni, a szponzorok azonban nem így képzelték el a fizetési feltételeket.

Az augusztus 20-i ünnepségeket a Multimedia Concerts Kft. rendezi. A cég nyerte el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által kiírt közbeszerzési pályázatot. A meghívott négy cég közül kettő, a Multimédia Koncert Kft. és a Koncert és Média Kft. adott be pályázati anyagot.

Az állami ünnepségekre a kormány 495 millió forintot költ. Ez az összeg negyven százalékkal, 200 millió forinttal, kevesebb, mint amekkorát tavaly fordítottak a rendezvényekre - mondta el döntés után a kormányszóvivő. Gál J. közölte, az ünnep mottója: öröm, ünnep, földön, égen, együtt a családdal, együtt a nemzettel.

Huszadikán délelőtt látványos légiparádét rendeznek többek között Besenyei Péter műrepülő részvételével, a Roosevelt téren a Nemzeti Filharmonikusok nagyszabású komolyzenei koncertet adnak.

A fővároson kívül az ország nagyvárosaiban, minden megyeszékhelyen ünnepségek lesznek, tűzijátékkal. A budapesti tűzijáték rakétáit idén ismét a Citadelláról lövik fel. A körpanorámás tűzijáték a város szinte minden pontjáról látható lesz. Tavaly a Duna-part több pontjáról és hajókról indultak a rakéták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK