Kőröshegy önkormányzata nem járul hozzá az M7-es autópálya építéséhez, csak akkor, ha az Autópálya-építő Rt. az elkerülő utat is megépíti. Az elkerülő út egynegyede azonban a település polgármesterének és családjának tulajdonában lévő földeken menne keresztül, tehát az államnak a polgármestertől kellene megvennie azt a területet.

A település képviselő-testülete eddig azért nem járult hozzá az M7-es autópálya nyomvonalának engedélyezéséhez, mert azt szeretné, ha a Nemzeti Autópálya Rt. az elkerülő utat is megépíttetné. Az önkormányzat szerint ugyanis az autópálya miatt a kőröshegyi úton jelentősen megnő majd a forgalom, amely zajjal és környezetszennyezéssel jár. Ezt a hatósági vizsgálatok cáfolták.

A település képviselőtestülete ragaszkodik az elkerülő úthoz, az autópálya nyomvonalának engedélyezési eljárása pedig áll. Az elkerülő út egynegyede azonban a település polgármesterének és családjának tulajdonában lévő földeken menne keresztül, így ezekért a területekért az államnak fizetnie kellene a polgármesternek és családjának. Az ügyben sem a kőröshegyi polgármester, sem a Nemzeti Autópálya Rt. vezetője nem kívánt nyilatkozni. Az RTL Klub információi szerint a kőröshegyi önkormányzat holnap tárgyal arról, hogy ragaszkodik-e még az elkerülő úthoz.