A több tízmilliós végkielégítés és hallgatási díj mellett egy autóval távozott posztjáról a Millenáris Kht. volt ügyvezetője, Berkecz Mária. Az indokolatlan juttatások ügyében jelenleg is nyomoz a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága, az ügyet várhatólag 1-2 hónapon belül zárják le.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBI) a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjének átutalt több tízmilliós kifizetés ügyében. A 31,6 millió forint mellett Berkecz Mária egy autót is kapott, amikor távozott az ügyvezetői posztról, annak ellenére, hogy a munkaszerződésében egy szó sem volt  személygépkocsiról - tudta meg az [origo] egy neve elhallgatását kérő SZBI-vezetőtől. Az ügy egyedüli gyanúsítottja jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla, mert a Millenáris volt vezetője az ő hozzájárulásával kapta meg ezeket a juttatásokat. A nyomozás során akár Berkecz Mária is gyanúsítottá válhat, de az már most biztos, hogy ha a bíróság jogsértést állapít meg, a kiutalt összeget nem tarthatja meg a Millenáris volt vezetője. A jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetőjére pedig - pénzbüntetésen kívül - 1-5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. Az SZBI várhatóan 1-2 hónapon belül zárja le a nyomozást, addig iratokat szereznek be, és meghallgatják az ügy érintettjeit.

A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a Miniszterelnöki Hivatal új vezetőjének feljelentése nyomán kezdett nyomozni a Millenáris Kht. távozott ügyvezetőjének átutalt több tízmilliós kifizetés ügyében. A feljelentés szerint a kht. korábbi ügyvezetője, Berkecz Mária a munkaszerződésében foglalt járandóságának többszörösét vehette fel Bártfai Béla közreműködésével. A volt ügyvezető távozásakor hároméves járandóságként 21,6 millió forintot, tízmillió forint hallgatási díjat és egy személygépkocsit kapott. A munkaszerződés azonban akkor is maximum egyévi járandóság kifizetését tette volna lehetővé, ha a munkáltató MEH mond fel, de a volt vezető közös megegyezéssel távozott.

A magas végkielégítés ügyében a Millenáris Kht. új vezetője a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, és kezdeményezte a Berkecz Máriával kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint a felvett pénz és kamatai visszafizetését.