Az MFB tagadta, hogy 300 millió forintos vételi ajánlatot tett volna Csintalan Sándornak a Defend Kft.-ben lévő 19 százalékos tulajdonrészére. A kormány legutóbbi ülésén arról született döntés, hogy profiltisztítás után pályázaton értékesítik a Defend-ben lévő állami tulajdonrészt.

Az MFB szerdai sajtóközleményében tagadta azt a sajtóértesülést, miszerint 300 milliót ajánlott Csintalan Sándor Defend Kft.-ben lévő 19 százalékos tulajdonrészéért.

Annak érdekében, hogy a Defend Kft. állami megrendelői a korábbinál reálisabb megbízási szerződést köthessenek, az állam kivásárolja a V.I.B. Kft. tulajdonrészét. Ezzel elkerülhetővé válik, hogy az MFB és a Magyar Posta Rt. tulajdonosi érdeke, illetve hitelezői pozíciója veszélybe kerüljön.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek kifejtette: a Magyar Posta érdeke lehet a Defend értékszállítási, illetve pénz- és értékfeldolgozási tevékenységének megőrzése. A külső biztonsági feladatok ellátását, az őrző-védő tevékenységet azonban nyilvános, esetleg meghívásos pályázaton, csomagokra bontva értékesítik. Gál szerint nem cél a Defend végelszámolása, de ha a cég kiürül, akkor elképzelhető, hogy  erre is sor kerül.

Csintalan Sándor márciusban a V.I.B. Kft.-n keresztül szerzett 19 százalékos tulajdonrészt a Defend Kft.-ben úgy, hogy kivásárolta Földi László tulajdonrészét. Jelenleg a Defend 61 százalékban az MFB, 20 százalékban a Magyar Posta és 19 százalékban a V.I.B. Kft. tulajdonában van.