Ellopták a rendőrbábut Kaposváron

Ellopták Kaposvárról az alig egy hónapja dolgozó, rendőrnek látszó fémfigurák egyikét. A bádogrendőrt a balesetek megelőzéséért állították szolgálatba. A Somogy megyei rendőrség gondoskodik a 35 000 forintot érő kolléga gyors pótlásáról.

 

Kaposváron ellopták a nemrégiben szolgálatba állított bádogrendőrök egyikét. Az ember nagyságú, rendőrnek látszó fémfigura értéke 35 000 forint.

A somogyi megyeszékhelyen alig egy hónapja állították szolgálatba a bádogrendőröket a balesetek megelőzése céljából. Az őrmesteri rangot viselő, és egy valódi kaposvári rendőr arcmásával készített bábukat néha áthelyezték, összesen 4 helyen posztoltak, de mindig le voltak lakatolva.

A fémrendőrök munkába állításakor az elrettentés volt a cél. A tervek szerint a rendőrség vizsgálta volna az új kollégák működésének hatásfokát, de erre nem volt elég idejük - mondta el az [origo]-nak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Gelencsér Lászlótól megtudtuk, hogy igyekeznek minél hamarabb pótolni az ellopott fémrendőrt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK