Nem vizsgálják Orbán vagyonát

Nem indul eljárás Orbán Viktor vagyongyarapodása miatt, mivel a hétfőn a mentelmi bizottság elnökéhez eljuttatott vagyonnyilatkozat-pontosítása megfelelő magyarázatot adott az eddig kifogásolt pontokra. Erről Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság szocialista elnöke tájékoztatta az [origo]-t.

Géczi Józseg Alajos, a parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke csütörtöki döntésének értelmében nem indítanak eljárást Orbán Viktor exkormányfő ellen. Orbán júniusi vagyonnyilatkozata miatt két szocialista képviselő kezdeményezett eljárást, mivel szerintük a leköszönt miniszterelnök vagyona megmagyarázhatatlanul gyarapodott a februári bevallásához képest.

Géczi József Alajos elmondta az [origo]-nak, hogy az Orbán által a bizottsághoz hétfőn eljuttatott vagyonnyilatkozat-kiegészítés alapján nem tartja indokoltnak az eljárás megindítását. A pontosítás szerint a volt kormányfő belvárosi lakásának eladásakor a bevételt nem fordította teljes egészében új házának megvételére, ebből adódott az ellentmondás, aminek alapján az eljárás lefolytatását kérték ellene. A szocialista képviselők nem értették, hogy Orbán megtakarítása miből növekedett nyolcmillió forinttal február óta.

A jelenlegi miniszterelnök, Medgyessy Péter ellen is kezdeményeztek eljárást a vagyonbevallása miatt a mentelmi bizottságnál, a bizottság elnöke az ő esetében sem indított eljárást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK