Kétdiplomás kormányszóvivő diploma nélkül

Miközben továbbra sem szerzett diplomát a kormányszóvivő, az Országgyűlés hivatalos honlapja szerint kettő is van neki. Gál J. Zoltán nem érti, mi történhetett, de ígéri, utánanéz.

Noha nincs a kormányszóvivőnek diplomája, a Magyar Országgyűlés hivatalos honlapja a képviselőnek két egyetemi diplomájáról tesz említést. Kérdésünkre Gál J. Zoltán nem tudott magyarázattal szolgálni, hogyan fordulhatott elő, hogy a valósággal összhangba nem hozható tények jelentek meg róla. Ígérte, utánanéz.

Gál J. Zoltán, a Medgyessy-kormány szóvivője, korábban már elmondta, hogy noha hallgatója volt a József Attila Tudományegyetemnek és az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek is, nem végezte el a kurzusokat. Érettségije után a Magyar Újságírók Országos Szövetségének szakiskolájában, a Bálint György Újságíró-iskolában középfokú képzettséget adó tanfolyamot végzett el csupán.

A Medgyessy-kormány szóvivője az első olyan kormányszóvivő a rendszerváltás óta, akinek nincs felsőfokú képzettsége, a legmagasabb iskolai végzettsége az érettségi.

Az Antall-kormány első szóvivője, László Balázs, angol-orosz tanári végzettségű volt, Juhász Judit külkereskedelmi diplomával rendelkezett. A Horn-kormány alatt Forró Evelyn közgazdász, Csák Elemér régész, Kiss Elemér jogász (a Miniszterelnöki Hivatal jelenlegi vezetője), valamint öt napig Havas Henrik jogász volt a kormányszóvivő. Az Orbán-kormány szóvivője Borókai Gábor volt, aki az ELTE jogtudományi karán szerzett diplomát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK