Pénzbüntetés az élő adásban verekedő Krasznainak

Krasznai Jószefet 100 000 forint pénzbírságra ítélte a bíróság, miután élő adásban megütötte a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat elnökét. Az elnök, Lakatos Krisztián egy gyerek megrontásával gyanúsította meg a zámolyi romák szószólóját.

Százezer forint pénzbüntetésre ítélte jogerősen a Székesfehérvári Városi Bíróság Krasznai Józsefet, aki augusztus 1-jén a Fehérvár Televízió élő adásában megütötte a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat elnökét. A bíróság Krasznai Józsefet garázdaság és könnyű testi sértés vétségben találta bűnösnek.

A bizonyítási eljárás során a bíróság megtekintette a Fehérvár Televízió Beszéljünk róla! című közéleti magazinja augusztus 1-jei adásának felvételét. Az adásban a botrányos jelenetre azt követően került sor, hogy Lakatos Krisztián, a kisebbségi önkormányzat elnöke egy gyereklány megrontásával gyanúsította meg a zámolyi romák szószólójaként ismert Krasznai Józsefet.

Az eljárás során Krasznai József azzal védekezett, hogy nem ütötte meg Lakatos Krisztiánt, a bíróság szerint azonban a felvételek egyértelműen bizonyították, hogy ököllel megütötte a cigány kisebbségi önkormányzat elnökét.

A bírósági tárgyalás során Krasznai József kijelentette, megbánta, amit tett. Az ítéletet ő is, és az ügyész is elfogadta, így a bírósági határozat jogerőssé vált.

KAPCSOLÓDÓ CIKK