Dávid Ibolya nem hisz Boros érintettségében

Dávid Ibolya szerint meglepő Boros Imrének, az MDF parlamenti képviselőcsoport tagjának, a pénteki Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata, "néhány félreérthető mondata". Boros korábban az MDF elnökségének írásban tanúsította, hogy soha nem működött együtt a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökség egyetlen osztályával és munkatársával sem.

Boros Imre, az Orbán-kormány PHARE-ügyeket koordináló tárca nélküli minisztere a napilapban nyilvánosságra hozta, hogy a rendszerváltozás előtt kapcsolatba került a titkosszolgálatokkal.

Az MDF elnöke szerint tisztázásra szorul a nyilatkozat, mert Boros Imre korábban az MDF elnökségének írásban tanúsította, hogy soha nem működött együtt a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökség egyetlen osztályával és munkatársával sem.

- Nem volt informátor, nem volt ügynök, szt-tiszt és jelentést sem írt - mondta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint az a nyilatkozat, amelyet Boros Imre saját kezűleg írt alá, "egyértelmű és világos", míg - Dávid Ibolya szerint - a napilapban megjelent interjú "valóságtartalma megkérdőjelezhető". - Én Boros Imre írásos nyilatkozatában bízom - tette hozzá az MDF elnöke.