Kitelepítették egy speciális otthon száz betegét

Az áradó Duna jelenleg Pozsonynál tetőzik. Nagybajcsnál is mára várják a tetőzést, harmadfokú készültséggel. Folyamatosan dolgoznak a gátak erősítésén, és folynak a kitelepítések. Sződligeten egy speciális otthon több mint 100 betegét költöztetik ki.

Mára várható a Duna tetőzése Nagybajcsnál, 780 centiméterrel. Győr-Moson-Sopron megyében érvényben van a harmadfokú árvízvédelmi készültség.

Komárom-Esztergom megyében szintén harmadfokú készültség van érvényben az esztergomi védvonalon. Pilismaróton három embert kitelepítettek a Duna áradása miatt. Csütörtökön hat órakor lezárták a 11-es főút Tát és Esztergom közötti szakaszát. A dömösi szakaszt a ma reggeli órákban zárják le.

A pest megyei Szigetmonostoron és Nagymaroson négyen hagyták el otthonukat. Sződligeten a Speciális Otthon betegei közül 43 fekvőbeteget kórházban, 66 beteget az iskolában és a szociális otthonban helyeztek el. Dunakeszin egy családot költöztettek ki. Szentendrén a töltésmagasítási munkákat több mint százan végzik. Pest megyében másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Budapesten a III. kerületben tegnap 50 főt költöztettek ki, ma várhatóan 30 lakosnak kell elhagynia otthonát. A XI. kerület három lakóházából 10 embert telepítettek ki, elszállásolásukat az önkormányzat oldotta meg. Budapesten egy nap alatt több mint fél métert emelkedett a vízszint. Ma reggel 713 centiméteres vízállást mértek, az egy nappal korábbi 646 centiméterhez képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKK