Elmarad a légi- és a víziparádé

Megszakította külföldi szabadságát Medgyessy Péter kormányfő, és részt vesz a németországi árvíz-értekezleten. Az áradás miatt nem lesz vízi- és légiparádé, valamint elmaradnak a margitszigeti programok is.

Elmarad az augusztus 20-i vízi- és légiparádé, valamint a margitszigeti rendezvényeket sem tartják meg az árvíz miatt - számolt be Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kormányülést követően. Az ezáltal felszabaduló pénzt az árvízkárosultak megsegítésére fordítják. A légiparádét azért nem tartják meg, mert a benne részt vevő helikopterek az árvízi mentésben vesznek részt. A többi ünnepi program a tervek szerint zajlik majd.

A Citadellát és környékét kezelő Citadella 4U Kft. egy 1999-es szerződés értelmében jogosult kártérítésre a tűzijáték miatt, ezt azonban 25 millió forintról 5 millió forintra sikerült lealkudni.

Medgyessy Péter miniszterelnök megszakította külföldi szabadságát az árvíz miatt, és hamarosan Gerhard Schröder német kancellár meghívására egy találkozón vesz részt a többi árvíz sújtotta ország vezetőivel.