Augusztus16-án 0 óra 38 perctől megint két adó sugároz a Pannon Rádió frekvenciáján. A Hírközlési Területi Hivatal csütörtökön engedélyezte a Gidó Média Kft.-nek, hogy a 99,5 MHz-es frekvencián sugározza adását, és egyben elrendelte a Pannon rádió műsorát eddig sugárzó adó kikapcsolását. A rendelkezések ellenére a Bocskai Alapítvány továbbra is sugároz a Meredek utcából. A Gidó Média Kft. pedig a hármashatár-hegyi telephelyről kezdte meg a sugárzást ugyanazon a hullámhosszon.

Győri Béla, a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kurátora az [origo]-nak elmondta: 0 óra 38 perctől a Gidó Média Kft.-vel párhozamosan sugározzák adásaikat a rádió frekvenciáján. Mint mondta: a végsőkig kitartanak, s nem szüntetik meg adásukat. "Nem mi sértettük meg, nem nekünk kellene abbahagynunk az adást" - fogalmazott Győri Béla. Hozzátette: a megszabott határidőn belül már meg is fellebbezték a Hírközlési Felügyelet azon döntését, amelyben adója kikapcsolására szólította fel az alapítványt. Az alapítvány adását Budapest több kerületében is tisztán lehet fogni.

Gidófalvi Attila a Gidó Média Kft. tulajdonosa korábban elmondta, hogy a kisebbségi tulajdonos hónapok óta "bitorolja a Pannon frekvenciáját", nem engedi be tulajdonostársait a rádió stúdiójába, így azoknak jelenleg semmilyen befolyásuk nincs arra, mi szól az adó frekvenciáján. A kft. később felszólította az alapítványt, hogy augusztus 16-ával szüntesse meg az adást a hullámsávon.

A Gidó Média Kft. tulajdonosa egyszer már elköltöztette eredeti helyéről adóját és stúdióját az ehhez szükséges engedélyek birtokában, és el is kezdte saját műsora sugárzását. Nyolc napon át párhuzamosan sugárzott a régi és az új stúdió, illetve adó, majd Gidófalvi Attila a médiatörvény megsértésének további elkerülése érdekében leállította saját adását.