A Horn-kormány ipari minisztere is érintett

A Magyar Hírlapnak megerősítették, hogy a Mécs-bizottság által vizsgált tizenegy érintett egykori kormánytag között szerepel Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány minisztere is. Raffay Ernő, az Antall-kormány államtitkára nem nyilatkozott a lapnak arról, igazak-e az érintettségéről szól információk.

Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány ipari és kereskedelmi minisztere, mint azt korábban megírtuk, hozzájárult személyes adatai nyilvánosságra hozásához. Az MSZP-s parlamenti képviselőt nem tudta elérni a lap, mert parlamenti delegációval tegnap külföldre utazott. De más források szerint Fazakas Szabolcs, aki az állami külkereskedelemben vett részt, a hetvenes évek végétől dolgozott a III-as főcsoportfőnökségnek.

Raffay Ernő, az Antall-kormány politikai államtitkára, jelenleg a Károly Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese nyugodtan fogata a hírt, hogy a rendszerváltás utáni kormányok tagjainak és államtitkárainak titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság szerint várhatóan érintett lesz, és csak annyit közölt: erről nem nyilatkozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK